Παραλία Νέα Ρόδα

Παραλία Νέα Ρόδα

Average Reviews

Περιγραφή

Μικρή παραλία με αμμουδιά μπροστά από το ομώνυμο χωριό. Υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες. 
Τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο των Νέων Ρόδων είναι η πανέμορφη παραλία ειναι πολύ καλά οργανωμένη με Beach Bar, μπροστά στον ομώνυμο οικισμό. Μεγάλη αμμουδιά και πεντακάθαρα γαλάζια νερά. Ιδανικό μέρος για θαλάσσια αθλήματα.

Τα Νέα Ρόδα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός χτισμένος στις αρχές του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής. Βρίσκεται στο στενότερο σημείο της χερσονήσου του Άθω και βρέχεται από τη θάλασσα από δύο πλευρές. Τα Νέα Ρόδα είναι γνωστά από την ιστορία, καθώς στο σημείο αυτό ο Ξέρξης το 480 π.Χ. άνοιξε διώρυγα για να περάσει ο στόλος του θέλοντας να αποφύγει τον περίπλου του Άθω, καθώς την τελευταία φορά που το επιχείρησε είχε βυθιστεί ο στόλος του.

Τα Νέα Ρόδα είναι ένα ήσυχο γραφικό χωριό, με καλαίσθητα σπίτια, ανθισμένους κήπους, και πεντακάθαρες παραλίες με χρυσή αμμουδιά. Στο λιμάνι δένουν αλιευτικά σκάφη, εκδρομικά σκάφη και ιστιοπλοϊκά που κάνουν καθημερινά τον περίπλου του Άγιου Όρους. Σε κοντινή απόσταση υπάρχει ηαρχαία πόλη της Ουρανούπολης. Στην παράκτια ζώνη απο την Τρυπητή στον κόλπο του Αγίου Όρους υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Στατιστικά

10 Προβολές
0 Αξιολογήσεις
0 Αγαπημένα
0 Κοινοποιήσεις

Κατηγορίες

Χάρτης

Σχετικές Καταχωρήσεις