Παραλία Λαγόμανδρα

Παραλία Λαγόμανδρα

Average Reviews

Περιγραφή

Είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες στη Σιθωνία στη Χαλκιδικής η παραλία Λαγόμανδρα. Ένα μέρος αληθινής φυσικής ομορφιάς που βρίσκεται περίπου 7χμ βόρεια του Νέου Μαρμαρά και 13χμ νότια της Νικήτης. Η παραλία έχει μήκος πάνω από 1χμ και διαιρείται σε τρία μέρη από δύο μικρά ακρωτήρια.

Το νοτιότερο τμήμα είναι μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο. Κατά μήκος της ακτής εκεί, υπάρχει ένα μικρο πευκοδασος που προσφέρει σκιά και δροσιά στους επισκέπτες. Το μεσαίο τμήμα είναι η κύρια κολυμβητική περιοχή των πελατών δύο μεγάλων ξενοδοχείων που υπάρχουν εκεί. Τέλος, το βόρειο κομμάτι της ακτής είναι το μικρότερο και λιγότερο γνωστό στο κοινό.

Στα Λαγόμανδρα το νερό είναι θαυμάσιο και καθαρό ενώ ο βυθός είναι αμμωδης. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη από τον κύριο δρόμο της Σιθωνίας, υπάρχουν πολλές πινακίδες, δεν πρόκειται να χάσετε το μέρος. Η περιοχή διαθέτει σημαντική τουριστική υποδομή, υπάρχουν επιλογές διαμονής τόσο σε ξενοδοχεία όσο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες, ακόμη και σουπερμάρκετ.

Στο μεσαίο από τα δύο ακρωτήρια ανάμεσα σε ελιές και θάμνους θα βρείτε τα υπολείμματα ενός αρχαίου οικισμού. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του οικισμού καθώς το μέρος φαίνεται παρατημένο από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Στατιστικά

6 Προβολές
0 Αξιολογήσεις
0 Αγαπημένα
0 Κοινοποιήσεις

Κατηγορίες

Χάρτης

Σχετικές Καταχωρήσεις