Παραλία Αρμενιστής (Armenistis beach)

Παραλία Αρμενιστής (Armenistis beach)

Average Reviews

Περιγραφή

Η παραλία Αρμενιστής είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της χερσονήσου της Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Πήρε το όνομά του από το ψαροχώρι με το ίδιο όνομα, κοντά στο οποίο βρίσκεται. Η ακτή διακρίνεται από γραφικά τοπία, απίστευτα καθαρά νερά και καθαρή άμμο, για τα οποία έχει σωστή σήμανση με τη Γαλάζια Σημαία. Αν θέλετε να κολυμπήσετε στη θάλασσα και ταυτόχρονα να θαυμάσετε το Άγιον Όρος, τότε αξίζει να πάτε σε αυτήν την παραλία.

Ο Αρμενιστής είναι ένα πραγματικό παραδεισένιο σημείο της Χαλκιδικής, που συχνά ονομάζεται ακόμη και μία από τις καλύτερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της Σιθωνίας και η απέραντη ακτογραμμή της εκτείνεται για σχεδόν 2 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχεδόν οικισμοί κοντά του, οπότε σπάνια υπάρχει πολύς κόσμος στην παραλία, με εξαίρεση το τμήμα της ακτής, όπου το κάμπινγκ οργανώνεται για ξεκούραση.

  • Η πιο απομονωμένη ξεκούραση είναι δυνατή στο βόρειο άκρο της παραλίας. Το κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι επίσης σχετικό εκεί, καθώς υπάρχουν ενδιαφέροντα υποβρύχια βράχια.
  • Η ακτογραμμή καλύπτεται με ελαφριά, σχεδόν χιονισμένη άμμο.
  • Απίστευτα καθαρά νερά εντυπωσιάζουν με παιχνίδια από τιρκουάζ σμαραγδένια χρώματα στον ήλιο.
  • Ο βυθός της θάλασσας καλύπτεται με χοντρή άμμο, όταν μπαίνετε στο νερό, είναι πιθανά μικρά κύματα.

Στατιστικά

8 Προβολές
0 Αξιολογήσεις
0 Αγαπημένα
0 Κοινοποιήσεις

Κατηγορίες

Χάρτης

Σχετικές Καταχωρήσεις